Ogromne kolone na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška

Ogromne kolone na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška


Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška zabilježene su ogromne kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine, dok su se gužve na ostalim prijelazima raščistile. Vozači su “zarobljeni” u dugim redovima, dok na drugim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

U međuvremenu, u toku su radovi na izgradnji pješačke staze uz magistralni put Prozor/Rama-Jablanica, u mjestu Ustirama. Radovi se odvijaju svakodnevno (osim nedjeljom) od 08 do 16 sati, uz usporeno saobraćanje i naizmjenično propuštanje vozila.

Također, rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari na magistralnom putu Kladanj-Živinice također uzrokuje naizmjenično propuštanje vozila uz postavljene semafore.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je saobraćaj za vozila preko 30 tona obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija