OHR odbacuje manipulacije da je Inckova odluka usmjerena protiv jednog naroda

Ured visokog predstavnika odbacuje svaku vrsta potencijalnih manipulacija kojima bi se tvrdilo da su ovi amandmani koje je danas donio visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko) usmjereni protiv jednog od tri naroda.

I za Nebojšu Vukanovića odluka Valentina Incka je sramna

– Visoki predstavnik je jasno rekao da njegove intervencije u Krivičnom zakonu nemaju nikakve veze s kolektivnom krivicom, navodeći da su “Bošnjaci, Hrvati i Srbi dobri narodi”. Izmjene Zakona se odnose na individualnu odgovornost, te se unaprijed odbacuje svaka vrsta potencijalnih manipulacija kojim bi se tvrdilo da su ovi zakonodavni amandmani usmjereni protiv jednog od tri naroda – odgovoreno je Feni iz Ureda visokog predstavnika na molbu za komentar najava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će RS pokrenuti proces disolucije i spriječiti rad institucija BiH (Tužilaštva, SIPA-e) na terotiriji RS-a nakon što je visoki predstavnik Valentin Incko proglasio izmjene Krivičnog zakona kojima se zabranjuje negiranje genocida.

Gorica Dodik odmah nakon Inzkove odluke napisala: Nije bilo genocida u Srebrenici!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79