OHR reagovao povodom bilborda “Samostalnost”

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Jonathan Mennuti osuđuje bilo kakav pokušaj skupina ili organizacija da stvaraju tenzije i odvraćaju pažnju vlasti u Brčkom sa reformi koje su neophodne kako bi se ova zajednica kretala ka zajedničkom prosperitetu, saopćili su iz OHR-a.

“Nažalost, ne vidimo niti jednu drugu svrhu bilborda kojeg potpisuju ‘Veterani Republike Srpske’, a koji je nedavno osvanuo u Brčko distriktu. Supervizor je danas razgovarao sa šefom Policije Brčko distrikta koji ga je informirao da policija radi na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje bi upućivale na eventualno kršenje zakona”, ističe se u saopćenju.

Kako navode, Brčko je uspješan primjer međuetničkog suživota, suradnje i kohezije.

Supervizor Mennuti poziva vlasti Distrikta da ostanu fokusirane na očuvanje mirnog i sigurnog okruženja u Brčkom te promicanje pozitivnih reformi za dobrobit svih građana i građanki Brčkog.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79