Okerić: Zukorlić, Čengić i Cerić zaslužuju plakete Kantona Sarajevo. Evo zašto

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo danas će se raspravljati dodjeli priznanja Kantona za 2023. godinu.

Među mnogobrojnim prijedlozima, nalaze se i tri koja su privukla naročitu pažnju, ali i podijelila vladajuću skupštinsku većinu uoči glasanja.

To su prijedlozi predsjedavajućeg Skupštine Elvedina Okerića (NiP) da plakete dobiju Mustafa Cerić te, posthumno, Muamer Zukorlić i Hasan Čengić.

Rahmetli Zukorlić je predložen za priznanje za, kako je navedeno u prijedlogu, “nemjerljiv doprinos u afirmaciji Bošnjaka u oblastima vjere, kulture i obrazovanja, kao i za promociju i razvoj dijaloga, te procesa pomirenja”.

Okerić je potpisan i pod prijedlog da plaketu posthumno dobije Čengić. Kao razlog je naveden nemjerljiv doprinos u odbrani države Bosne i Hercegovine.

Isti je predlagač i za plaketu Ceriću.

Prema Okeriću, plaketa bi se trebala Ceriću dodijeliti “za izuzetan doprinos i višedecenijsko zalaganje za dijalog i toleranciju, te uspjehe u međureligijskom, kulturnom i društvenom djelovanju u Bosni i Hercegovini i svijetu”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79