Oklopna vozila EUFOR-a u Istočnom Sarajevu

Oklopna vozila rezervnih snaga EUFOR-a su danas primijećena na području Pala i Istočnog Sarajeva u sklopu planirane vježbe sa Oružanim snagama BiH.

Ova aktivnost je dio planiranog rasporeda i predstavlja upućivanje dijela francuskog bataljona, potvrdio je zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara, Aleksandar Goganović, za Srnu.

Trupe strateških rezervnih snaga EUFOR-a, zajedno sa svojom opremom, stigle su u Bosnu i Hercegovinu 11. aprila kako bi vršile patrole širom zemlje, što je objavljeno iz EUFOR-a.

Komandant EUFOR-a, Laslo Štic, prethodno je izjavio da će u okviru vježbe “Meleger” u BiH doći 250 vojnika strateških rezervnih snaga iz Francuske, Italije i Rumunije, te da će ostati mjesec dana.

Ova aktivnost predstavlja nastavak saradnje između EUFOR-a i Oružanih snaga BiH u cilju jačanja sigurnosti i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79