Okružno tužilaštvo istražuje slučaj stradanja Davida Dragičevića

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka potvrdilo je danas da, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, poduzima sve potrebne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti smrti Davida Dragičevića.

Kako je saopćeno, u radu na ovom predmetu učestvuje tim tužilaca koji zajedno s policijskim službenicima vrše provjere određenih osoba i njihova saslušavanja.

Provjere se obavljaju u različitim pravcima i bit će nastavljene i narednih dana. Također, uskoro će Tužilaštvu biti dostavljeni i rezultati naređenih vještačenja.

– Mediji, ali i cjelokupna javnost moraju imati razumijevanja i znati, da Tužilaštvo obavlja svoju funkciju u skladu s Ustavom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i na osnovu Zakona Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, nezavisno je u svom radu i ne može donositi preuranjene zaključke pod pritiskom javnosti – naveo je Želimir Lepir, glavni okružni javni tužilac.

Dodao je da će Okružno javno tužilaštvo Banja Luka obavijestiti javnost po okončanju svih naloženih provjera i utvrđivanja pravno relevantnih činjenica u vezi s okolnostima smrti Davida Dragičevića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments