Online kupovina i second hand odjeća: Novi trendovi u potrošačkom ponašanju

Tekstilna industrija u Bosni i Hercegovini suočava se s izazovima zbog brze mode i uvoza, dok domaći proizvođači pokušavaju opstati na tržištu. Fabrike se zatvaraju, a potrošači često biraju jeftinu odjeću iz uvoza umjesto domaće proizvodnje. Brza moda i trendovi po niskim cijenama igraju ključnu ulogu u ovom trendu.

Mnogi građani biraju online kupovinu ili second-hand odjeću kako bi uštedjeli novac, često ne vodeći računa o domaćim proizvodima. To ima ozbiljan utjecaj na tekstilnu industriju u zemlji.

Osim problema s konkurencijom uvoza, tekstilna industrija suočava se i s nedostatkom radne snage. Otvoriti posao u ovoj industriji nije jednostavno, jer je teško pronaći kvalificirane radnike.

Istovremeno, brza moda i promjenjivi trendovi često čine da ljudi brže mijenjaju odjeću i bacaju stare komade, što stvara ekološke probleme zbog velike količine tekstilnog otpada.

Dok se domaći proizvođači trude proizvoditi kvalitetnu odjeću, konkurencija i promjenjivi trendovi čine teškim opstanak tekstilne industrije u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79