Opasna braća iz BiH uhapšena u Njemačkoj, poznat je razlog

Pripadnici njemačke policije su u opsežnoj akciji uhapsili dva državljanina Bosne i Hercegovine (47, 48), inače braću, zbog sumnje da su ilegalno uvozili naoružanje iz zemalja bivše Jugoslavije i preprodavali ga u Njemačkoj, saopšteno je danas iz kancelarije javnog tužioca u Berlinu.

Najviše su krijumčarili pištolje, ali i vojno naoružanje, poput pušaka.

Kako prenose njemački mediji, polazna tačke istrage njemačke policije bila su saznanja sigurnosne agencije iz BiH.

Tokom akcije, policija je pretresla tri stana u Berlinu, kao i jedno mjesto za skladištenje.

Jedan stan je pretresen i u Donjoj Saksoniji. U samoj akciji je učestvovao veliki broj policajaca, uključujući i timove za specijalne operacije koji djeluju pri saveznim policijskim snagama.

Policija je konfiskovala naoružanje, municiju, ali i 78.000 eura u gotovini, zlatni nakit, luksuzne satove, kao i jedan automobil.

Njih dvojica su pod istragom od juna, 2023. godine, a sumnjiče se za kršenje zakona o naoružanju, ucjenjivaje te pranje novca.

Inače, za 47-godišnjakom je već postojao nalog za hapšenje i to od okružnog suda u Tiergartenu. Naime, on je krajem januara prijetio čovjeku pokušavajući da od njega iznudi novac, prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79