Opasna Mostarska ulica: Vozači divljaju mještani strahuju za djecu

U Brčko Distriktu zastave su spuštene na pola koplja, a tuga lebdi zrakom jer su majka i kćerka postale posljednje žrtve neprilagođene vožnje u Mostarskoj ulici.

Podsjećamo, nesreća se dogodila u sumrak, kada su majka i kćerka prelazile ulicu. Prema riječima očevidaca, “njih dvije su bile u zraku” u trenutku kad je vozač izgubio kontrolu. Kroz suze, Begajeta Radovović, prijateljica poginule Amire, prepričava kako je to veče bilo krajnje stravično. Upozorava da su mještani već dugo svjedoci brze i neprilagođene vožnje u toj ulici te se kontinuirano obraćaju nadležnima kako bi riješili ovaj problem.

“Ova ulica postaje mjesto divljanja vozača svake večeri. Brine nas za našu djecu, blizu je škole, pješaci su prisutni svuda oko nas,” izjavljuje mještanin.

Ova tragedija nije usamljen slučaj. Edin Bećirović, otac djevojčice koja je pretrpjela teške povrede prije šest mjeseci kad je vozilo udarilo dok je prelazila cestu na pješačkom prijelazu, svjedoči o sličnom događaju. Ogorčeno je izjavio da su kao mještani i roditelji uputili inicijativu vlastima da poduzmu mjere za sigurnost u prometu, no dosadašnji koraci nisu dali željene rezultate.

Policija je izvijestila da su samo u posljednjih nekoliko mjeseci izdali stotine prekršajnih naloga vozačima koji su divljali Mostarskom ulicom. Uprkos tome, potrebne su veće promjene kako bi se zaustavilo ovakvo opasno ponašanje. Komandir Kenad Bajrić poziva na hitne izmjene zakona kako bi policija imala veće ovlasti da se uhvati u koštac s nasilnim vozačima i rizičnim ponašanjem, javlja N1.

Svaka nova saobraćajna nesreća samo podsjeća na hitnost promjena. Dosadašnji napori nisu dali očekivane rezultate, a gubitak života i teške povrede se nastavljaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79