Kasumović poručio Uzunoviću: Da imaš morala vratio bi mandat

Kasumović poručio Uzunoviću: Da imaš morala vratio bi mandat


Nakon što je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Kenan Uzunović, prešao u stranku “Snaga naroda”, gradonačelnik Zenice i predsjednik stranke BHI-KF, Fuad Kasumović, oštro je reagirao putem društvenih mreža. U svom postu, Kasumović je naveo da je Uzunović “se prodao” i da je već treći put napustio stranku BHI-KF.

“Kenan Uzunović, koji je u ime BHI-KF dobio mjesto dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, nakon izdaje BHI-KF, potom prelaska u NES i naplaćivanja pomenutog prelaska, trenutno je prešao u Snagu naroda i zajedno sa Ramom Isakom sada su napravili trojku koja je ključna u Federaciji. Zaboravio je ‘moralni’ da nije on osvojio mandat nego moja stranka i moje ime,” napisao je Kasumović.

Nadalje, Kasumović je izrazio nezadovoljstvo Uzunovićevim prelascima iz stranke u stranku te je sugerirao da bi, prema njegovom mišljenju, Uzunović trebao vratiti mandat koji je osvojen preko stranke BHI-KF. Kasumović je također naveo da su dogovori koje je postigao s Vladom FBiH za pomoć Zenici sada dovedeni u pitanje zbog prelazaka Uzunovića i drugih političara na lični interes.

Na kraju svog posta, Kasumović je istaknuo kako su lideri stranaka NIP-a, SDP-a i Naše stranke potvrdili da ne stoje iza rušenja većine u ZDK te da neće podržavati preletače.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija