Opasni Admir Lekić pretukao bivšu djevojku pa zapalio vozilo njene majke u Sarajevu

Pretukao i prolaznika koji joj je pokušao pomoći

Općinski sud u Sarajevu potvdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Admira Lekića zbog krivičnih djela nanošenje teških povreda, nanošenje lakih povreda, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje tuđe stvari.

Optuženi se tereti da je 24. decembra 2023. godine iza ponoći, na Carevom mostu u sarajevskoj općini Stari Grad pretukao svoju bivšu djevojku, a potom i prolaznika koji joj je pokušao pomoći, nakon čega joj je prijetio da će je ubiti ukoliko ga prijavi policiji.

Također je optužen da joj je 13. januara oko 23.30 sati u ulici Veliki Alifakovac nanio teške povrede, tako što je udario više puta pesnicom u predjelu glave.

Ko je opasni Admir Lekić zvani Leka: “Osuđen za pokušaj likvidacije u Sarajevu”

Optužnicom Tužilaštva KS tereti se da je naredni dan, tačnije, 14. januara majci od bivše djevojke zapalio automobil Passat na području Općine Novi Grad, pri čemu se požar proširio i na susjedni automobil.

Nakon potvrđivanja optužnice, sud je optuženom produžio pritvor koji može trajati do 12. juna 2024. godine ili do nove odluke suda.

– Za glavni pretres postupajuća tužiteljica predložila je sudu saslušanje 11 svjedoka, osam vještaka i izvođenje oko 50 materijalnih dokaza – piše Crna-Hronika.

Admir Lekić je nevin dok se suprotno ne dokaže.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79