Opasni bjegunac Handukić uhapšen u Italiji i prebačen u bihaćki zatvor

Potjernicu za Handukićem raspisao je 2015. godine Kantonalni sud u Bihaću

Anel Handukić (44) koji se pet godina krio od policije uhvaćen je u Italiji a potom ekstradiran u Bosnu i Hercegovinu, nakon čega je smješten u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zatvora Bihać.

Ovo je potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona gdje su ranije naveli da je Handukić, koji ima dvojno državljanstvo, BiH i Austrije, osumnjičen za krivična djela organizirani kriminal i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Potjernicu za Handukićem raspisao je 2015. godine Kantonalni sud u Bihaću. On se tereti da je sa državljankom Švicarske Mariom Franciscom Bischof organizovao uzgoj opojne droge kanabis sative (cannabis sativa), odnosno marihuanu, u bihaćkom prigradskom naselju Grmuša u jednoj vikendici.

Pripadnici Odjeljenja za sprečavanje zloupotrebe droga, Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su 14. novembra 2014. godine, prilikom pretresa porodične vikendice u naselju Grmuša kod Bihaća, pronašli opremljen laboratorij za kontrolirani uzgoj i proizvodnju kanabis sative, te značajne, veće količine zasađenih stabljika, kao i sušene marihuane, koja je bila spremna za distribuciju piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79