Opasni momak iz Tuzle opet iza rešetaka: U akciji policiji “pali” i njegovi saradnici

Opasni momak iz Tuzle opet iza rešetaka: U akciji policiji “pali” i njegovi saradnici


Kod Benjamina Žigića policija je prilikom pretresa pronašla oko 1.200 grama droge amfetamin

Općinski sud u Tuzli danas je, na prijedlog tuzlanskog Tužilaštva, odredio jednomjesečni pritvor 30-godišnjem Benjaminu Žigiću koji je dan ranije uhapšen u akciji koju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Akcija je, kako su kazali u tuzlanskoj policiji navodeći inicijale osumnjičenika, izvedena po naredbi tuzlanskog Tužilaštva, a prilikom pretresa objekata koje je 30-godišnjak koristio pronađeno je oko 1.200 grama droge amfetamin.

Žestokom momku iz Tuzle pretresli AUDI Q7: “Oduzeli vatreno oružje”

Žigić je zbog dilanja narkotika hapšen i prije dvije godine i to zbog sumnje da je od februara do oktobra 2020. godine organizirao grupu koja je djelovala na području Tuzle i drugih mjesta Tuzlanskog kantona.

Žigić se teretio da je nabavljao opojne droge heroin, kokain, canabis (marihuana), amfetamin, kao i tablete suboxone, dok su Miroslav Jurković, Rusmir Selimović, Goran Jašarević, Almir Mahmuzić, Dalibor Banović, Semir Žigić, Nevres Taletović, koji su označeni kao pripadnici njegove grupe, imali različite uloge i preuzimali, vagali, pakovali i većem broju osoba na području Tuzlanskog kantona prodavali drogu.

Oglasila se supruga Benjamina Žigića za CH: Moj muž je pretučen, policajci će biti prijavljeni!

Žigić i njegovi saradnici su nakon ove akcije smješteni iza rešetaka, a u toku je postupak protiv njih. Tokom ove akcije koja je izvedena u oktobru 2020. zaplijenjeni su različiti predmeti (droga, oružje, telefoni, laptopi i drugo) koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela piše Oslobođenje


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija