Opasni momci iz I.Sarajeva pušteni na slobodu: “Nisu ispunjeni propisani da se pritvore”

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu potvrdilo je da su Đorđe Ždrale, Zoran Šljivić i Kosta Pandurević, koji su uhapšeni preksinoć zbog nasilničkog ponašanja, pušteni da se brane sa slobode.

– Nakon predaje lica sa incijalima Đ. Ž., Š. Z. i P. K. i ispitivanju istih, koji su iznijeli svoju odbranu u prisustvu svojih odabranih branilaca, te analize do sada prikupljenih dokaza, Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu utvrdilo je da nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za određivanje mjere pritvora – saopćili su danas iz te pravosudne institucije.

Dodaju kako će Tužilaštvo dalje nastaviti istragu u vezi s navedenim događajem, a u cilju donošenja konačne tužilačke odluke u zakonom propisanom roku.

Podsjetimo, policija je preksinoć u Lukavici uhapsila ukupno osam osoba zbog ugrožavanja sigurnosti i nasilničkog ponašanja.

S jedne strane uhapšeni su Ždrale, Šljivić, Pandurević i Dalibor B, a zbog sumnje da su fizički napali i drškom pištolja tukli N. N., L. S., N. K. i B. E. Oni su također privedeni jer su, navodno, prethodno ispred ugostiteljskog objekta u Hilandarskoj ulici iz vozila u pokretu prijetili da će baciti bombu.

Najdeblji kraj u okršaju izvukao je L. S. koji je nakon što ga je Šljivić, suprug zastupnice u NSRS-u Nikoline Šljivić (DNS), izudarao drškom pištolja, završio na ušivanju glave u bolnici Kasindo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79