Opasni Ušanović se predstavljao i kao službenik FUP-a: “Pogledajte šta je sve pisao”

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala Federalne uprave policije lišili su slobode lice U.A (1998.) iz Goražda, a koje je sa više desetina korisničkih računa na internetu slalo ozbiljne prijetnje po život i tijelo tri oštećene osobe te prijetnje po sigurnost njihove imovine.

Kako saznaje portal Crna-Hronika riječ je o 26-godišnjem Ahmedinu Ušanoviću iz Goražda.

Pripadnici FUP-a izvršili su pretresi prostorija i pokretnih stvari koje koristi Ahmedinu  Ušanović na području Goražde, a koje se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije BiH izvršeno na štetu tri lica s područja Kantona Sarajevo.

Jedna od tih osoba je poznati sarajevski frizer kojeg ganima Almedin proganja po društvenim mrežama. Kako saznaje portal Crna-Hronika opasni Almedin je znao napraviti i preko 200 lažnih profila kako bi prijetio Sarajlijama.

Uhapšen Ahmedin Ušanović koji je preko Instagrama prijetio sarajevskom frizeru

Opasni Ahmedinu predstavljao se da radi u FUP-u i da ima “nalog” sa vrha.

“Jesi saznao ko sam? U policija da radim, to ne znaš? U FUP-u. Ja za pare ubiem tebe i porodicu. Meni su pare dali, da znaš.” samo su neke od poruka koje je slao ovaj opasni 26-godišnjak.

Ahmedin je koristio više desetina korisničkih računa na internetu, putem društvenih mreža, upućivalo ozbiljne prijetnje po život i tijelo i sigurnost imovine oštećenih. Bit će predat Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Tokom radnje pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu direktno dovesti u vezu s izvršenjem naprijed navedenog krivičnog djela.

Pogledajte kakve poruke je slao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79