Opasni zenički kriminalac Sedad Oruč sljedećih 5 godina će provesti iza rešetaka

Opasni zenički kriminalac Sedad Oruč sljedećih 5 godina će provesti iza rešetaka


Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Općinski sud u Zenici donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Sedada Oruča zbog produženog krivičnog djela teške krađe kojom mu je utvrdio kaznu robije u trajanju od 3 (tri) godine, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Sud je uzeo kao utvrđenu kaznu robije izrečenu ranijom pravosnažnom presudom, te mu izrekao jedinstvenu kaznu u trajanju od 5 (pet) godina iza rešetaka.

Optužnicom se Sedad Oruč tereti da je u vremenskom periodu od 17.01.2018. godine pa do 14.04.2018. godine na području grada Zenice izvršio više krivičnih djela teške krađe.

Oruč je u novembru prošle godine privođen u Sarajevu nakon što je na Ilidži, drogiran maltretiro jednu djevojku, pucao i vatrenim oružjem oštetio automobile.

Operativnim radom sarajevski policajci su saznali njegov identitet i uvidjeli da je riječ o opasnom kriminalcu za kojim postoji više potjernica u Zeničko-dobojskom kantonu, odnosno Općinskog suda u Zenici.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija