Opasnost u Hrvatskoj: “Nakon kupanja na ovoj plaži, razboljela nam se cijela obitelj!”

U moru na zadarskoj plaži na Boriku prije 12 dana bio je prisutan rota-virus, potvrđeno je dodatnim analizama kvalitete mora koje su naručene nakon što se grupa građana koja se tamo kupala požalila na simptome viroze.

U saradnji s epidemiolozima i hotelskom kućom na Boriku, a nakon niza napisa u medijima, zadarski Zavod za javno zdravstvo će stoga na toj lokaciji dodatno uzorke mora testirati i na druge viruse.

Potvrdio je to za HRT radio voditelj Službe za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoliša zadarskog Zavoda Benito Pucar. Redakciji Morskog HR proteklih dana javilo se nekoliko Zadrana, ali i turista koji su nakon kupanja na Boriku iz Zadra sa sobom kao suvenir odnijeli – bolest.

“Dok se novinari bave temama di je kava 1€ ili 3€ gosti se kupaju u govnjari u Zadru. Rekli su iz uprave Borika ‘Uprava hotelske kuće je odmah reagirala nakon pojave viroza, ispitivanje mora na plaži Borik 21. 6. je bilo izvrsne kakvoće’.

Evo što su mi poslali, nakon što su otišli iz zadra”, žali se Zadranin, vlasnik apartmana:

“Pozdrav! Iznajmili smo kod vas apartman prošle sedmice i na kraju sedmice moja kćerka i unuci su plivali u zaljevu i cijela nam se obitelj ozbiljno razboljela. Bili smo tako naivni, jer smo mislili da je opasnost prošla, pošto se toliko puno ljudi kupalo na plaži.

Još nisu ozdravili i morali smo zatražiti tretman liječnika. Jako smo zabrinuti i pitamo se kakvu su to infekciju dobili. Znate li i možete li saznati kakva je to infekcija u moru? Jako bi cijenili, ako nam možete pomoći”, stoji u poruci koju su mu poslali gosti iz Njemačke.

Druga obitelj, doznaje se, ozbiljno razmišlja i o tužbi te naknadi štete, jer su prošli sa sličnim problemom.

“Hoćemo li doista nakon što turiste oderemo visokim cijenama i za uslugu koju im ne isporučimo, naše goste lagati i navlačiti na sebe lošu reklamu? Pokazat će gosti sami u vremenu ispred nas, a možda, kako to u Hrvatskoj nerijetko biva, i pravosudni organi”, piše Morski.hr.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79