Općina Stari Grad Sarajevo poduzima hitne mjere zbog opasnosti od klizišta i poplava

Općina Stari Grad Sarajevo poduzima hitne mjere zbog opasnosti od klizišta i poplava


Općina Stari Grad Sarajevo upozorila je na ozbiljne rizike od klizišta i poplava u nekoliko područja, uključujući Bostariće i Zlatište.

Obilne padavine uzrokovale su povećanje pukotina u zemljištu i začepljenje Bistričkog potoka, što prijeti izlivanjem vode i oštećenjem objekata.

Na vanrednoj sjednici civilne zaštite donesene su hitne mjere: obustava daljnjeg odlaganja materijala na klizištu, drenažni radovi, uklanjanje obrušenog materijala, priprema plana evakuacije i 24-satni nadzor na ugroženim područjima.

Zatražena je pomoć kantonalnih i entitetskih institucija, dok se građanima savjetuje oprez i praćenje saopćenja.

Podsjetimo, Općina Stari Grad Sarajevo ranije je upozorila na potencijalne rizike za objekte na više lokaliteta na svom području. Kao što je javnost već upoznata, problem predstavlja specifičnost lokaliteta na kojem se gradi stambeno-poslovni kompleks “Hills”, Zlatište, koji se nalazi na području entiteta RS i graniči s iznimno naseljenim područjem Federacije Bosne i Hercegovine i općine Stari Grad Sarajevo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija