Operacija gotova: Nastavnik stabilno, dva puta reanimiran

Operacija gotova: Nastavnik stabilno, dva puta reanimiran


Ljekari Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli bore se za život nastavnika engleskog jezika Nedima Osmanovića kojeg je jutros u Osnovnoj školi Lukavac Grad teško ranio bivši učenik. Nastavnik je zadobio jednu prostrelnu ranu, a ljekari su ga dosad dva puta reanimirali.

Maloljetni bivši učenik Osnovne škole Lukavac Grad jutros je u prostorijama škole ispalio nekoliko hitaca u pravcu nastavnika engleskog jezika Nedima Osmanovića.

Njega je jedan hitac pogodio napravivši prostrelnu ranu, a nedugo nakon događaja on je hitno prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu.

Jutros iza devet sati u našu ustanovu je dovezen 38-godišnji muškarac s povredama vrata nanesenim vatrenim oružjem. Pacijent je odmah po prijemu reanimiran, obavljene su neophodne minimalne dijagnostičke procedure prije ulaska u operacionu salu i podvrgavanja hitnom zahvatu, koji je obavljen na Klinici za bolesti uha, grla i nosa te Hirurgije vrata i glave”, kazao je pomoćnik direktora za medicinske poslove UKC-a Tuzla Igor Hudić.

Operativni zahvat tokom kojeg je izvršeno još jedno reanimiranje pacijenta je završen u 12:30 sati.

“Zahvat je obavljen uspješno, a pacijent je nakon dodatnih dijagnostičkih procedura i obrade prebačen u Jedinicu intenzivnog liječenja klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. Prema posljednjim informacijama on je stabilan, ali je i dalje životno ugrožen”, precizirao je Hudić.

Hudić je na kraju zaključio da je pacijent zadobio takvu prostrelnu povredu koja sa sobom i u narednom periodu nosi rizike od letalnog ishoda.

S druge strane, napadač, odnosno maloljetnik koji još uvijek nema navršenih 14 godina se nalazi pod nadzorom policije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija