Foto: N. Šaljić / Avaz
Opet uhapšen bivši specijalac i sportista Ibro Miladin

Opet uhapšen bivši specijalac i sportista Ibro Miladin


U okviru akcije SIPA-e koja se provodi koordinirano i sa policijskim agencijama nekoliko kantona do sada su privedene 22 osobe.

Aktivnosti privođenja i pretresa, vršilo se na više desetina lokacija, na području Sarajeva, Zenice i Mostara, a meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba.

Kako saznaje portal Crna-Hronika u Hercegovini je opet uhapšen Ibro Miladin, bivši specijalac i sportista. Njega su pripadnici SIPA-e zatekli su u porodičnoj kući Ediba Šarića.  U Mostaru je uhićen Haris Behram koji je ranije povezivan s kartelom Tito i Dino.

Uhapšen i biznismen Haris Behram u Mostaru u današnjoj akcije SIPA-e

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelima „Pranje novca“, „Neovlašteni promet opojnim drogama“, i „Primanje dara i drugih oblika koristi“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“propisana Karivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Operativna akcija rezultat je zajedničkog rada SIPA-e sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH a podršku na terenu pružaju Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK i HNK.

Ranije smo naveli da su u akciji koju provode MUP Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva BiH privedeni prvi čovjek FUP-a Vahidina Munjića, Mustafa Selmanović, šef Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije i biznismen Gordan Memija.

Prošle godine Ibro Miladin privođen je zbog pucnjave u centru Sarajeva. Više o tome možete pročitati ovdje.

Ibro Miladin je bivši pripadnik specijalne jedinice FUP-a, a Sarajevo je prije nekoliko godina zamijenio Dubaijem. Miladin je u Dubaiju boravio sve do kraja 2022godine , a kada je u velikoj akciji EUROPOL-a lišen slobode Edin Gačanin zvani Tito.

Naime, Miladin je navodno bio tjelohranitelj Edinu Gačaninu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija