Opljačkano šest kuća u Arapskom naselju kod Sarajeva

U selu Miševići koje se nalazi na području općine Hadžići kod Sarajeva u proteklih nekoliko obijeno je šest kuća. Riječ je o opremljenim kućama u kojima u toku sezone borave Arapi prilikom posjete našoj zemlji.

S obzirom na to da su kuće trenutno prazne, kako saznaje Klix.ba u zadnja dva dana su provalnici ušli u svaku od njih. Stvari iz ormara i komoda su pobacane po podu te se pretpostavlja da su tražili novac ili nakit.

Očevidac za Klix.ba kaže da je prva provala zabilježena prije dva dana te da provalnike nije obeshrabrilo to što je pozvana policija te su se jutros vratili na “mjesto zločina”.

Naime, u utorak je provalnik upao u kuću u kojoj boravi čuvar koji ga je snimio dok je bježao. Klix.ba je u posjedu videa koji je snimio čuvar.

Potvrđeno nam je da je policija obavila uređaj te da su sve dokumentovali i uzeli izjave od svjedoka.

Povodom cijelog slučaja oglasili su se i iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS te su naveli šta je sve tokom prethodnih dana zabilježeno u Miševićima.

“Tokom 29. augusta prijavljeno je krivično djelo krađe, otuđenje panelne ograde sa privatnog posjeda. Vlasnik se nije odazvao pozivu da podnese prijavu za ovo djelo. Isti dan prijavljeno krivično djelo teške krađe iz kuće u izgradnji. Otuđen je električni kabl. Tokom 3. septembra prijavljeno je da je izvršena provala u vikendicu gdje vlasnik ne boravi, ali nije ništa otuđeno. Provalu je prijavila firma koja se stara o objektu u odsustvu vlasnika. Na kraju, 5. septembra je prijavljena provala u kuću u kojoj dvije godine već ne boravi vlasnik. Otuđena je električna kosilica i trimer. Tokom uviđaja, iza kuće su pronađeni otuđeni predmeti”, izjavila je za Klix.ba glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mersiha Novalić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79