Oprez na sljedećim graničnim prijelazima: Zabilježene su veće gužve!

Na svim dionicama iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila zbog prvomajskih praznika pojačana na lokalnim izletištima.

Na svim dionicama iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Danas neće biti obustave saobraćaja na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina).

Saobraćj se odvija dvosmjerno

Kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica do utorka (03.05.) do 07 sati saobraća se dvosmjerno. Od utorka (03.05.) od 7 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačan promet vozila

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom Međunarodnog praznika rada zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Zabrana je na snazi do 03.05. do 24h na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, a do 02.05. do 24h na teritoriji RS-a.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79