Oprez vozači: Snijeg i poledica na putevima u BiH

Na svim vlažnim lokalitetima zbog niske jutarnje temperature može se očekivati poledica, a posebno izdvajamo puteve u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Slab snijeg jutros pada na Makljenu (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), Ivanu (Tarčin-Konjic) i Nišićima (Sarajevo-Olovo), ali se ne zadržava na kolovozu.

Na magistralnom putu Livno-Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Ivan na dionici Tarčin-Konjic, od 09 do 15 sati saobraća se jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79