Oproštaj Incka: Nekih političara se neću rado sjećati, mnogo sam merhametluka doživio

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko (Inzko) gostujući u programu “Hayat” televizije komentirao je uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović, a govorio je i o svom nasljedniku Kristijanu Šmitu (Cristian Schmidt), bonskim ovlaštenjima i OHR-u.

– Radit ću do posljednjeg dana. Dogovorili smo se da će preuzimanje dužnosti gospodina Šmita biti 1. avgusta. Žao mi je što se neke stvari nisu desile, a naročito na području vladavine prava. Kada je riječ o slučaju Fate Orlović, moramo reći da je vladavina prava pobijedila. Sretni smo što je pobijedila, ali ne smije to trajati toliko dugo, jer pravda koja stiže kasno, isto tako u nekom smislu može da bude da nije pravda. Vladavina prava je nešto na čemu se mora jače raditi i nadam se da će gospodin Šmit i kolege u EU ubrzati rad baš na tom području – kazao je Incko.

Kazao je da se nakon odlaska iz BiH možda neće rado sjećati nekih političara i nekih izjava.

– Međutim, uvijek ću se rado sjećati ljudi u Bosni i Hercegovini. Ja sam toliko dobrote doživio ovdje, toliko merhametluka i toliko praštanja i saradnje, ja ću to nositi cijeli život u svome srcu. Između ostalog, ja Bosnu i Hercegovinu neću napustiti, ja ću uvijek biti povezan sa BiH – rekao je Invko za “Hayat”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79