Optužena za pokušaj ubistva: Ubola ga nožem pred vratima stana u Zenici

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 31.05.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv Selimović Asje, zbog krivičnog djela Ubistvo u pokušaju iz člana 166. stav 1. u vezi sa članom 28 KZ FBiH i Imamović Altana zbog krivičnog djela Nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 1. KZ FBiH.

Optužnica je u cijelosti potvrdena dana 01.06.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici.

DETALJI OPTUŽNICE

Dana 08.08.2020. godine oko 16,00 sati, u Zenici u Ul. Armije R BiH, dok su se nalazili u stanu zajedno sa malodobnim K.E. (rođen 01.02.2004.godine), S.A. kontaktirala telefonom S. B. A. A. zbog nesuglasica u vezi potraživanja novca koji je A.I. posudio A. bratu, pa je A. iz navedenog razloga došao do naznačenog stana, pokucao na vrata koja mu je otvorila S.A., pa isti tren, u namjeri da udari A. zamahnula nogom prema istom, koji udarac je A. blokirao rukom, uslijed čega je osjetio bol u ramenu.

Nakon toga je iz stana izašao A.I., nasrnuo na istog, vičući: “Da li si to htio udariti A“ i odmah ga uhvatio rukama oko vrata, stavio mu glavu pod svoju mišku i stegao jako, te oborio na pod zadajući mu udarce dok je bio oboren na tlu.

Takvim je fizičkim nasiljem i galamom prema drugom ugrozio građanski mir stanara zgrade, čega je bio svjestan, što je i htio, pa nakon ovakvog nasilja vratio se u stan, za koje vrijeme je S.A. ušla u stan iz kojeg je uzela nož plave plastične drške, sa natpisom na sječivu „tescoma®presto“, ukupne dužine 218 mm, a dužine oštrice 100 mm.

U namjeri da A. liši života, ponovno se vratila do ulaznih vrata i dok je A. bio u uspravnom položaju i prednjom stranom tijela okrenut prema istoj, iznenada, snažno zamahnula nožem i zadaje A. ubodnu ranu u nivou središnje linije gornjeg dijela prednjeg trbušnog zida iznad pupka sa prodiranjem u trbušnu šupljinu, uz oštećenje tkiva IV-og segmenta desnog režnja sa posljedičnim krvarenjem u trbušnu šupljinu i razvojem kliničke slike hemoragijskog šoka.

Iako je bila svjesna da ubodom noža u stomak, kao vitalni dio tijela, može A. lišiti života, to i htjela, na koji način je istom nanijela teške tjelesne povrede opasne po život, nakon čega je zaključala ulazna vrata stana i ostavila tako povrijeđenog A. pred stanom, zbog čega je A. ponovno došao pred vrata stana i zatražio od istih da pozovu hitnu pomoć, govoreći im da je povrijeđen, pa je malodobni K.E. (rođen 01.02.2004.godine) i pozvao službu Hitne pomoći.

Dakle, S.A. pokušala usmrtiti drugog, a I.A. nasiljem prema drugom ugrozio građanski mir, čime su počinili, S.A. krivično djelo Ubistvo u pokušaju iz člana 166. stav 1. KZ F BiH, u vezi sa članom 28. KZ F BiH, a I.A. krivično djelo Nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 1. KZ F BiH.

NAPOMENA: Svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79