Optuženi za protupravno oduzimanje slobode 18-godišnjakinji zbog ljubavne veze

Sudija istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni pritvor za H. N. (57) i H. A. (38), koje se sumnjiči da su prošlog ponedjeljka, 2. oktobra, na području Novog Zagreba protupravno oduzeli slobodu 18-godišnjakinji kako bi spriječili njenu ljubavnu vezu.

Odluka o pritvoru donesena je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, prema informacijama iz suda.

Prema izvješću policije, dvojac se sumnjiči da su tog jutra došli na adresu u Novom Zagrebu gdje je boravila 18-godišnjakinja, članica porodice 57-godišnjeg osumnjičenika. Mediji su ranije izvijestili da je 57-godišnji osumnjičenik amidža 18-godišnjakinje i da je angažirao 38-godišnjaka kako bi izveo ovu radnju.

Oni su nasilno izvukli 18-godišnjakinju iz stana, nakon čega su je odvezli do njenog prebivališta, ograničavajući joj slobodu kretanja i ne dopuštajući joj da napusti prostor. Potom su je ponovno prisilili da uđe u vozilo i odvezli je do ugostiteljskog objekta u Remetincu.

Kad su stigli do lokala, 57-godišnjak je naredio 18-godišnjakinji da izađe iz vozila i sjedne u drugi parkirani automobil, a potom su je odvezli do prebivališta 38-godišnjaka, sve s ciljem sprječavanja ljubavne veze između 18-godišnjakinje i njenog mladića. Mediji su izvijestili da je njihov krajnji cilj bio vratiti 18-godišnjakinju u Sjevernu Makedoniju.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, policija je predala osumnjičene muškarce pritvorskom nadzorniku i podnijela poseban izvještaj Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79