Orašje: Muškarac koji je maltretrirao i tukao suprugu pušten u kućni pritvor mimo zakona!

Orašje: Muškarac koji je maltretrirao i tukao suprugu pušten u kućni pritvor mimo zakona!


Nakon što je portal CH objavio vijest o slučaju porodičnog nasilja u Orašju, gdje je Goran Ž. (38) optužen za nasilje nad suprugom, uz prijetnje pištoljem i preuzimanje njene bankovne kartice, oglasila se i njegova supruga s novim tvrdnjama.

Prema njenim riječima, iako je suprug bio uhapšen, kasnije je pušten na kućni pritvor, i to, kako tvrdi, putem “veza”, iako zakon za takvo krivično djelo ne predviđa mogućnost kućnog pritvora.

“Taj gospodin je moj muž. Kad ste već sve objavili, trebate znati da je pušten u kućni pritvor. On  je preko veze sredio jer po zakonu za nasilje nije dopušten kućni pritvor”,izjavila je supruga, dodajući da planira podnijeti tužbu protiv odgovornih zbog ove manipulacije.

Također, navodi da je lažno predstavljeno kako je ona dala saglasnost za njegovo puštanje, što kategorično demantira.

“Nikada nisam bila na ročištu niti sam dala bilo kakvu saglasnost za njegov kućni pritvor. Imam i dokaze da nisam učestvovala u bilo kakvom postupku u kojem bi se takvo što moglo dogovoriti,“

Ona je javno zatražila da se objavi istina o tome da je nasilnik, koji je ugrožavao njen i život djeteta, pušten na slobodu, te izrazila zabrinutost za svoju sigurnost.

“Samo javno objavite da je nasilnik pušten u kućni pritvor, frajer je na slobodi! Toliko o njihovom sprječavanju femicida. Žalosno.”

Na kraju,  kao što vidimo, osvrnula se na širu problematiku sprječavanja femicida, ističući da je slučaj njenog supruga primjer kako sistem zakazuje u zaštiti žena.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija