Organizuju se protesti za zaštitu životinja u Sarajevu i Banjaluci

Organizuju se protesti za zaštitu životinja u Sarajevu i Banjaluci


Organizacija Panter, koja je poznata po svojoj borbi za prava životinja i ranjivih skupina, uputila je saopštenje povodom predstojećih protesta koji će se održati u Sarajevu i Banjaluci.

Protest u Sarajevu je organizovan povodom brutalnog mučenja i ubistva psa Mede u Istočnom Sarajevu što je izazvalo ogorčenje i bijes širom zemlje.

Muškarac Aleksandar Matić mučio psa, zavezao ga za traktor: Priveden i zadržan

Sličan protest će biti održan i u Banja Luci, a obje akcije imaju za cilj ukazati na alarmantno stanje u oblasti zaštite životinja u Bosni i Hercegovini.

Panter poziva sve građane koji su u mogućnosti da se pridruže ovim protestima i podignu svoj glas protiv nasilja nad životinjama.

„Životinje, kao naša najmanja i najugroženija bića, zaslužuju da ih tretiramo s dostojanstvom i brigom, stoji u saopštenju Pantera.

„U tome se ogleda i naša ljudskost.“

U subotu, 28. septembra, od 12 do 14 sati ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu biti održan protest. I u Banjaluci, takođe u podne u subotu, 28. septembra, iza Robne kuće “Boska”, kod megafona, održati protest zbog ovog slučaja.

Iz organizacije podsjećaju da je situacija u kojoj se nalaze životinje u Bosni i Hercegovini izuzetno ozbiljna i da su zakonske promjene prijeko potrebne.

Ovi protesti predstavljaju poziv na buđenje za institucije, koje do sada nisu adekvatno odgovorile na zahtjeve građana i organizacija za zaštitu životinja.

„Ovo nisu obični protesti. Problem je ozbiljan i postaje sve veći. Institucije moraju uvažiti glas naroda i poduzeti konkretne mjere.“ – naglašavaju iz Pantera.

Poziv na akciju nije upućen samo ljubiteljima životinja, već svim građanima koji se bore za pravdu i humanost u društvu. Ovi protesti su prilika da se pošalje jasna poruka – nasilje nad životinjama neće biti tolerisano”

Panteri za CH: Na sreću policija je došla na lice mjesta prije nas i uhapsila nasilnika

Saopštenje potpisuje Džinović Ahmed predsjednik organizacije Panter, koji je još jednom istakao važnost zajedničke borbe za bolje društvo u kojem će prava svih bića, posebno onih najranjivijih, biti zaštićena.

Oglasila se policija: Matić uhapšen, pas nije preživio

Organizacija Panter, koja je poznata po svojoj borbi za prava životinja i ranjivih skupina, uputila je saopštenje povodom predstojećih protesta koji će se održati u Sarajevu i Banja Luci. Iako organizacija zbog svojih pravila i trenutnih aktivnosti neće zvanično učestvovati u protestima, naglašavaju da je podrška građana ključna u ovom trenutku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija