Oružane snage BiH: Spremni smo pomoći Republici Turskoj!

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Zukan Helez, danas će uputiti Predsjedništvu BiH prijedlog za donošenje odluke o hitnom upućivanju specijalstičkih timova Oružanih snaga BiH u Republiku Tursku, koja je pogođena katastrofalnim zemljotresom.

– Oružane snage BiH spremne su u Tursku uputiti jedan medicinski tim, jedan tim iz inženjerijskog bataljona koji je uvježban za ovakve situacije, kao i jedan tim za spašavanje u nesrećama i prirodnim nepogodama. Odlukom bi se precizirala tačna brojnost pripadnika OSBiH koji bi bili upućeni za ispomoć Republici Turskoj, na način da njihov odlazak ne bi negativno utjecao na normalno fukcionisanje OS BiH – saopćeno je iz MOBiH.

Ministar Helez očekuje da će pri donošenju odluke o pomoći narodu prijateljske zemlje najviši organi izvršne vlasti Bosne i Hercegovine odlučivati jednoglasno. Predsjedništvo BiH hitnu odluku može donijeti i na telefonskoj sjednici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79