OSA planira nabavku 40 novih automobila vrijednih 1,8 miliona KM

OSA planira nabavku 40 novih automobila vrijednih 1,8 miliona KM


Obavještajno sigurnosna agencija (OSA) BiH je objavila plan nabavke 40 novih automobila, za što će izdvojiti ukupno 1,8 miliona KM.

Najveći dio budžeta, 550.000 KM, biće utrošen na 10 SUV vozila. Ova vozila će biti opremljena benzinskim ili hibridnim pogonom na sva četiri točka te modernom opremom kao što su elektronski program stabilnosti, elektronska blokada motora i sistem praćenja na cesti.

Za nabavku 10 mini crossovera, OSA planira potrošiti 460.000 KM. Ovi automobili moraju biti metalik boje, usklađeni sa euro 6 standardom i opremljeni brojnim dodatnim funkcijama.

Pored toga, OSA će kupiti i 10 limuzina vrijednih 450.000 KM. Ove limuzine će biti metalik boje, sa aluminijskim felugama, kožnim volanom, minimalnom zapreminom motora od 1.500 kubika i snagom od 90 kilovata.

Na kraju, agencija će nabaviti 10 manjih gradskih vozila sa motorima zapremine 1.200 kubika i snagom od 60 kilovata, ukupne vrijednosti 340.000 KM.

Kriterijum za dodjelu ugovora biće najniža ponuđena cijena, a rok za isporuku vozila je 70 dana od dana zaključenja ugovora.

Podsjećamo, u septembru prošle godine, OSA je nabavila 18 automobila za nešto više od 840.000 KM, a ugovor su dobile firme „Bunjo“ i „Hyundai Auto BH“ iz Sarajeva. Takođe, 2022. godine, vlada Savezne Republike Njemačke donirala je ovoj agenciji deset automobila.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija