Osam svjedoka dobilo zaštitu, idu nova hapšenja u slučaju “Dženan Memić”

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine užurbano radi na istrazi u slučaju “Dženan Memić”,a tiče se osoba koje su sakrivale i zataškavale informacije o njegovom stradanju na Ilidži u februaru 2016. godine.

Prema informacijama “Avaza” Tužilaštvo aktivno radi na saslušanju novih svjedoka i do sada je zaštitu tražilo i dobilo njih osam.

Zaokret u istrazi je da su među svjedocima i Ljubo Seferović, koji je u Kantonalnom sudu Sarajevo oslobođen optužbi da je kombijem u Velikoj aleji 8. februara 2016. godine udario Alisu Mutap i Dženana Memića, koji je naknadno preminuo u KCUS-u. Ovaj predmet je sada u Vrhovnom sudu FBiH. Svjedočit će i njegova supruga Vasvija.

Osim toga, Tužilaštvo BiH vrlo brzo će proširiti istragu na više osoba. Za sada je proširena na njih šest, no vrlo brzo će ih biti mnogo više.

Nova hapšenja određenih osoba, bit će, kako nam je nezvanično rečeno, veliko iznenađenje za javnost. Pitanje je sada šta će biti s Alisom Mutap. Ona je ranije u Tužilaštvu KS saslušavana, ali na drugačije okolnosti. Mora dati iskaz državnom tužiocu, ali je pitanje u kojem svojstvu.

Za sada su u pritvoru Hasan Dupovac, bivši načelnik MUP-a KS za saobraćajne istrage, Zijad Mutap, otac Alise Mutap, te Josip Barić istražitelj Jedinice za saobraćaj MUP-a KS


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79