Osamdesetčetverogodišnjak poginuo u požaru

Osamdesetčetverogodišnji Mehmed Begić iz naselja Nevrenča – Đurđevik poginuo je u požaru koji je izbio u njegovoj porodičnoj kući u noći na subotu.

Begić je živio sam i posljednjih dana, prema priči njegovog sina Muharema, bio je faktički nepokretan.

– Posljednji put kada smo se vidjeli, kao da je predosjetio smrt. Rekao mi je da mu halalim, što sam i učinio, te otišao na posao. Znao sam da se kraj njegovog života primiče, jer je bio teško bolestan, ali nisam mogao ni zamisliti da će se to dogoditi u požaru – govori Muharem Begić za „Avaz“ na zgarištu porodične kuće.

Njegov otac bio je odan vjeri. Klanjao je redovno i, kada mu je zdravlje dopuštalo, išao u džamiju.

– Obilazio sam ga skoro svaki dan. Znao sam mu ispod nogu naći ugašene opuške. Mogu sumnjati da je do požara došlo zbog cigarete, ali sve dok ne dobijemo nalaz inspektora, to će biti moja sumnja i ništa više – kaže naš sagovornik.

Nakon što je planula Begićeva kuća, vrlo brzo su na mjesto događaja stigli vatrogasci iz Grada Živinice. Po mrklom mraku uspjeli su lokalizirati požar, ali, nažalost, spasa za 84-godišnjeg Mehmeda Begića nije bilo.

Uviđaj su obavili službenici OKP PU Živinice, a dežurni kantonalni tužilac izdao je naredbe za vještačenja.

Iza Mehmeda Begića ostali su supruga i petero djece, tri sina i dvije kćerke. Dženaza-namaz bit će klanjan danas u 16 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments