Foto: AljazeeraBalkan
Osman iz Bratunca, kojeg su brutalno pretukla tri muškarca, mora na saslušanje kao osumnjičeni za nanošenje povreda

Osman iz Bratunca, kojeg su brutalno pretukla tri muškarca, mora na saslušanje kao osumnjičeni za nanošenje povreda


Osman Mehanović, dvadesetogodišnjak iz Bratunca, suočava se s pozivom iz policijske stanice u kojem ga obavještavaju da je osumnjičen za krivično djelo „tjelesna povreda“ u vezi s napadom koji se dogodio 23. juna prošle godine, piše Crna hronika.

Podsjetimo, Osman je napadnut u kasnim večernjim satima, oko 22:30, kada su ga trojica maloljetnika fizički napala. Prema njegovim riječima, napadači su koristili nož, ozlijedivši mu tetive na šaci dok je pokušavao zaštititi svoju glavu. Zbog ozbiljnosti povreda, Osman je bio primoran na operativni zahvat u bolnici u Zvorniku.

Ono što je dodatno zabrinjavajuće u cijelom slučaju jeste da je napad prekinula žena koja je prolazila, viknuvši na napadače da ostave Osmana na miru. Ova intervencija, smatra se, mogla je spasiti njegov život, dok se istovremeno postavlja pitanje sigurnosti građana u Bratuncu.

Više od godine dana prošlo je od napada do trenutka kada je tužiteljica Okružnog tužilaštva u Bijeljini konačno okončala istragu. Tokom tog perioda, Mehanović je bio u neizvjesnosti o ishodu slučaja i pravnim posljedicama koje bi mogle uslijediti. Na kraju, tužiteljica je predložila disciplinske mjere u vidu nadzora nad počiniteljima, dok je istovremeno pokrenula istragu protiv Osmana.

Osman Mehanović se sada suočava s dodatnim stresom, jer ga je policija pozvala na ispitivanje kao osumnjičenog. Pitanje koje se nameće jest kako je moguće da žrtva napada bude stavljena u poziciju da se brani od optužbi, dok su napadači, koji su ga povrijedili, i dalje na slobodi i pod nadzorom.

Ova situacija otvara važna pitanja o pravdi i sigurnosti, kao i o tome kako pravni sistem reaguje u slučajevima nasilja, posebno kada su maloljetnici uključeni. Mnogi se pitaju da li će se pravda ispuniti za Osmana i da li će on konačno dobiti zaštitu koju zaslužuje kao žrtva napada.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija