Osobe sa crne liste više ne mogu ni vozila registrovati

Nakon što su banke u našoj zemlji blokirale račune pojedinaca koji su pod sankcijama, kako bi se same zaštitile od mogućnosti da budu sankcionirane, nezvanično se saznaje da su neki od tih pojedinaca sada suočeni s dodatnim problemima.

Prema informacijama koje su procurile, neke osobe koje su pod sankcijama našle su se u novim teškoćama, jer su pojedine osiguravajuće kuće za registraciju vozila u Federaciji odbile saradnju s njima.

Ovakav potez osiguravajućih društava je, prema nezvaničnim informacijama, uslijedio kako bi izbjegle potencijalnu opasnost da i same budu sankcionirane.

Iako su osiguravajuća društva donijela ovu odluku prema postupcima Agencije za bankarstvo i prema praksi banaka u Federaciji koje izbjegavaju poslovnu saradnju s osobama koje su pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, ovo predstavlja dodatni izazov za pojedince koji se već suočavaju s restrikcijama zbog svoje povezanosti s sankcijama.

Ovaj razvoj situacije ukazuje na sve veću složenost i implikacije primjene sankcija, kako na pojedince tako i na institucije, a dodatno ističe potrebu za pažljivim praćenjem međunarodnih regulativa i njihovim uticajem na lokalne ekonomske i poslovne prakse.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79