Sarajlije ogorčene jer su prinuđene plaćati račune za vodu sa provizijom: “Ovo je udar na budžet potrošača”

Sarajlije ogorčene jer su prinuđene plaćati račune za vodu sa provizijom: “Ovo je udar na budžet potrošača”


Sarajlije su prinuđene plaćati račune za vodu u pošti uz proviziju jer je Kantonalno javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija prošle godine zatvorilo svoje blagajne.

Iz Vodovoda i kanalizacija (ViK) su prvo zatvorili blagajne, pa najavili građanima da su sklopili ugovor sa JP BH Pošta kojim je omogućeno plaćanje računa bez provizije, a sada su poništili ugovor i ostavili građane prinuđene da plaćaju 1,50 KM provizije.

Sarajevski ViK zbog finansijskih poteškoća prestaje snositi troškove provizije za korisnike

Ova odluka je razljudila brojne građane Sarajeva.

Svoj stav povodom aktuelne situacije dali su i iz Udruženja potrošača KS.

“U svakom slučaju to je udar na budžete potrošača, pogotovo zato što se zna da su najredovnije platiše oni koji imaju najmanje novca, zapravo penzioneri i da će te provizije koje će biti naplaćivane povećavati račune”, rekao je za Radiosarajevo Edin Pašić, predsjednik Udruženja potrošača KS i dodao:

“Računi za vodu nisu nešto veliki. Upravo iz tog razloga na račun od 10 – 20 KM, marka ili dvije su 10-ak posto, tako da će to biti veliko povećanje. Samo se nadati da će pritisak javnosti uzrokovati to da se ponovo sklopi taj ugovor kako bi se prevazišla ova situacija”.

Ukoliko se isto ne dogodi, naglasio je kako se ovaj potez može smatrati poskupljenjem vode.

“Pošto je KJPK Vodovod i kanalizacija kantonalno preduzeće, nadati se da će kantonalna vlada uskočiti tu da prevaziđe ovu situaciju, inače će se to morati smatrati kao poskupljenje vode i da je s tom provizijom cijena vode poskupjela za 10 posto”, zaključio je Pašić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija