Sarajevski ViK zbog finansijskih poteškoća prestaje snositi troškove provizije za korisnike

Sarajevski KJKP Vodovod i kanalizacija (ViK) suočava se s ozbiljnim finansijskim problemima, zbog čega više ne može pokrivati troškove provizije za korisnike.

Od 3. maja, prilikom plaćanja računa za vodu na šalterima BH Pošte u Kantonu Sarajevo, korisnici će morati snositi proviziju u iznosu od 1,50 KM.

ViK je raskinuo ugovor s BH Poštom, čime je ukinuo pokrivanje provizije za svoje korisnike.

U izjavi za Klix.ba, ViK je objasnio razloge ove odluke: “Zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi KJKP Vodovod i kanalizacija, preduzeće više nije moglo nastaviti s plaćanjem provizije JP BH Pošta u ime svojih korisnika, jer ovi troškovi dodatno ugrožavaju redovno poslovanje.”

Od 1. maja, troškove provizije snose korisnici, prema važećem cjenovniku JP BH Pošta.

Kako bi olakšali korisnicima, iz ViK-a napominju da se računi za vodu mogu platiti putem usluge e-režije, kao i u bankama s kojima ViK ima sklopljene ugovore: Bosnia Bank International (BBI), ASA Banka, UniCredit, Intesa Sanpaolo i Sparkasse Bank.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79