(VIDEO) Ostali bez svega: Manjgafićima je potrebno sve, najneophodnija peć na loženje

Devetočlana porodica Manjgafić iz bugojanskog naselja Odžak, koja je jučer ostala bez svega u požaru koji je progutao njihovu porodičnu kuću, noć je provela kod komšija, koje su im pružile privremeno utočište.

Kako nam je kazao predstavnik Mjesne zajednice Odžak Semir Omanović, on je jutros posjetio Manjgafiće i odnio im pomoć u hrani, ono što im je, kaže, najpotrebnije za početak.

– Njima sada doslovno treba sve. Čovjek koji ima kuću koja se nalazi nekih 50 metara od izgorjelog doma Manjgafića ponudio im je tu kuću na besplatno korištenje, ali ta je kuća prazna i u njoj još od rata niko ne boravi. Sad možete misliti u kakvom je to stanju, ali je makar krov nad glavom. Najneophodnije je sad da im se obezbijedi peć na loženje, kako bi se taj objekat mogao zagrijati i da se ljudi smjeste unutra – kazao nam je Omanović.

Kako je kazao, sreća je da su iz kuće u plamenu uspjeli spasiti sve članove porodice, jer je požar vrlo brzo buknuo i zahvatio cijelu kuću, prenosi Faktor.

– U kući nema ploča, pa je to jako brzo propalo sve. Prava je sreća da smo ih sve uspjeli evakuisati, posebno jer je jedno od djece, 25-godišnjak, invalid koji je potpuno nepokretan. Jedno od djece ide u srednju školu, a jedno je još osnovnoj. Jedino, nažalost, nismo uspjeli izbaviti njihovog psa – kazao je Omanović.

Izgorila kuća – Apel za pomoć smještaja 8 članova

Izgorila kuća – Apel za pomoć smještaja 8 članova

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Sonntag, 6. Januar 2019

On je još jednom apelirao na sve koji su u mogućnosti da pomognu ovoj porodici.

– Potrebna je hrana, odjeća, obuća, kućne potrepštine, sve. Jutros me zvala jedna žena koja je ponudila da donese nešto hrane i odjeće. Opet građani najviše pomažu, od institucija se još niko nije javio, pa vidjet ćemo – kaže naš sagovornik.

Požar na kući Halila Manjgafića izbio je jučer popodne, a pretpostavlja se da bi uzrok mogle biti loše eklektroinstalacije. To je prilikom davanja izjave policiji kazao i vlasnik kuće. Iz MUP-a SBK su nam kazali da su nakon požara uviđaj obavili pripadnici Odjela krim-policije PU Bugojno.

Niko od devetočlane porodice Halila Manjgafića ne radi, pa predstavnici mjesnog rukovodstva najviše apeluju na privrednike gornjovrbaske regije, posebno vlasnike građevinskih firmi da im se pomogne.

Svi koji mogu pomoći Manjgafićima, mogu kontaktirati predstavnike Mjesne zajednice Odžak Semira Omanovića (061/893-406) ili Amera Rustempašića (061/991-610). Također mogu kontaktirati i Halila Manjgafića lično na broj 066/ 690-970.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments