Osude na društvenim mrežama: Ministar Faruk Kapidžić novinarima dao izjavu iz automobila

Sastanak je bio posvećen gradnji izolatorija u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Kapidžić je izašao iz zgrade bolnice prije završetka sastanka, što su neki protumačili kao izrazom nezadovoljstva. On je kazao da je to učinio zbog ranije dogovorenih obaveza.

Prilikom napuštanja kruga bolnice, Kapidžić je izjavu novinarima dao sjedeći u automobilu. To je ocijenjeno kao nedolično ponašanje osobe koja obnaša javnu funkciju.

Među onima koji su reagovali je i dugogodišnja novinarka Arijana Saračević-Helać.

“Ne znam da li bih prije plakala ili povratila. I na novinarstvo i na vlast. Ministar prostornog uređenja KS Faruk Kapidžić novinarima daje izjave iz automobila”, napisala je Saračević-Helać na svom Twitter profilu.

Na navededenoj društvenoj mreži nije izostao komentar analitičara Srđana Puhala.

“Novinari uzimaju izjavu u Bosni i Hercegovini, nije z*********a!”, naveo je.

“Kanton za auto, država za auto, grad za auto… Nema tu pješaka na mapi”, poručio je jedan korisnik Facebooka.

Podsjećamo, Kapidžić je za ministra izabran početkom marta ove godine na prijedlog Stranke demokratske akcije (SDA). Kao dugogodišnji arhitekta projektovao je nekoliko poznatih zgrada u Sarajevu prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79