Osuđen Kenan Crnkić: Mora vratiti skoro 40.000 KM, dobio kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci

 

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, Općinski sud Sarajevu proglasio je krivim Kenana Crnkića zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi.

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, s tim da se kazna neće izvršiti ukoliko u roku od jedne godine ne počini novo krivično djelo i nadoknadi štetu Zavodu zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo u iznosu od 39.859,25 KM.

Zavod zdravstvenog osiguranja KS: Omiljene direktorove firme zarađuju milione na pelenama za odrasle

Crnkić se tereti da je tokom 2015. godine kao direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, bez saglasnosti Upravnog odbor učlanio Zavod u međunarodnu asocijacijaciju “Centar za transatlantske odnose Sais” na Univerzitetu Johns Hopkins.

Nakon toga je na ime članarine po njegovom nalogu izvršena isplata sa računa Zavoda u iznosu od 39.859,25 KM u korist međunarodne asocijacije, iako trošak nije bio predviđen Finansijskim planom, niti je za to imao saglasnost Upravnog odbora koji donosi Finansijski plan.

Protiv profesoar ekonomije u Sarajevu i autora nekoliko knjiga o tome kako biti uspješan podignuta optužnica

Na taj način je oštetio Zavod za navedeni iznos.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79