Osuđeni roditelji iz BiH koji su obrijali glavu kćerci jer se viđala s Srbinom

Roditelji, daidža i daidžinca koji su porijeklom iz BiH, a kojoj su kćerci obrijali glavu jer se viđala sa Srbinom, osuđeni su danas u Francuskoj na godinu zatvora uvjetno.

Sud u Besanvonu na istoku Francuske odredio je i petogodišnju zabranu ulaska na francuski teritorij roditeljima 17-godišnjakinje. Afera je izazvala burne reakcije u Francuskoj i u inozemstvu jer je podsjetila na sudbinu hiljada obrijanih Francuskinja nakon oslobođenja jer su bile u vezi s njemačkim vojnicima tokom okupacije, piše L'Est Républicain.

Roditelji je tukli rukama i nogama

Djevojka i članovi porodice njenog dečka na sudu su rekli da je bila odvedena u sobu gdje su je četiri odrasle osobe tukle, a stric obrijao.

Roditelji, stric i tetka priznali su “tek jedan ili dva šamara” i rekli da ju je obrijao otac kako bi je kaznio nakon što je četiri dana bila u bijegu s tri godine starijim mladićem.

– Roditelji su me tukli rukama i nogama – izjavila je i objasnila da su se “protivili braku i njihovoj vezi zbog religije”.

Članovi njezine obitelji poriču tu verziju, a stric je izjavio da “kada mlada djevojka napravi veliku glupost, obrije joj se glava, to joj je kazna”.
Slomili su joj rebra

Četvero optuženih tvrde da nisu pretukli djevojku, a otac kaže da ju je “samo obrijao, a majka dva puta ošamarila”.

No to je sucima bilo neuvjerljivo objašnjenje za ozbiljan nalaz liječničkog pregleda – slomljena rebra i brojne hematome zbog čega je djevojka provela dva tjedna u bolnici prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79