Osuđenik Zoran Mamić ipak nije pobjegao u BiH, jutros se vratio u Hrvatsku

Nekadašnji trener zagrebačkog Dinama Zoran Mamić, vratio se iz BiH u Hrvatsku nakon što je jučer iznenada posjetio našu zemlju.

On je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora za izvlačenje novca iz Dinama zbog čega je podnio ostavku početkom prošle sedmice, ali ispunio je najavu da će se vratiti u Hrvatsku nakon dolaska u BiH.

“Već smo se vratili. Prešli smo granicu, sad smo već kod Splita”, rekao je Mamić u telefonskom razgovoru za Jutarnji list.

S obzirom da je Zoran Mamić pravomoćno osuđen, u Hrvatskoj je nastala panika hoće li se Mamić vratiti ili ostati u BiH, kao što je to učinio njegov brat Zdravko Mamić.

Za putovanje Mamić nije imao nikakvih prepreka, budući da je, uprkos pravomoćnoj presudi, još uvijek slobodan čovjek koji čeka da ga pozove sudija radi izvršenja kazne. Kako se to još nije dogodilo, Mamić može slobodno putovati i nema obavezu prema hrvatskom pravosuđu.

Tek kada ga sud pozove na izdržavanje kazne, Mamić će se morati odazvati, a već je kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen.

  Mine ugrožavaju čak pola miliona građana BiH, samo u Mostaru minirano 25 kvadratnih kilometara

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79