Osumnjičen Emilio Baldo sproveden u Tužilaštvo RS-a

Nakon ispitivanja osumnjičenog tužilac će donijeti odluku o eventualnom zahtjevu za jednomjesečnim pritvorom, potvrđeno je iz Tužilaštva.

Emilio Baldo, osumnjičeni u slučaju teške likvidacije Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, prebačen je u Tužilaštvo RS-a, potvrđeno je iz te pravosudne institucije.

Portparolka Tužilaštva Dragica Tojagić izjavila je da je osumnjičeni oko tri sata ujutro sproveden u tužilaštvo gdje će ga ispitati nadležni tužilac.

– Nakon ispitivanja osumnjičenog tužilac će donijeti odluku o eventualnom zahtjevu za jednomjesečnim pritvorom – kazala je ona.

Baldo je priveden nekoliko sati nakon likvidacije banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića u Glamočanima kod Banje Luke koje se dogodilo u ponedjeljak oko 22.30.

Tom prilikom likvidiran je i jedan od napadača Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, drugi Krunićev pratilac, ranjen.

Policija je je jučer zbog sumnje da su direktno učestvovali u ovom slučaju lišila slobode Balda i Gorana Milanovića, te raspisala potjernicu za Benedijem Đukanovićem.

Također, u Sanskom Mostu su uhapšena braća Armin i Nermin Ćulum, a koji se dovode u vezu sa nastradalim Kovačevićem.

Zasad nije poznato da li su i na koji način braća Ćulum eventualno povezana sa likvidacijom.

 

“KO JE SLJEDEĆI” Zbog likvidacije Slaviše Krunića društvene mreže u STRAHU

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments