Osumnjičeni za Vanjinu likvidaciju prolaze “horor” u zatvoru

Četvorica osumnjičenih za otmicu Vanje Gorčevske i Panče Žežovskog suočavaju se sa revoltnom reakcijom ostalih pritvorenika u zatvoru “Skoplje” na Šutki.

Svaki put kad ih izvode iz ćelija, pritvorenici ih dozivaju i iskazuju svoj bijes.

Prije nego što su stigli u zatvor, stigla im je poruka od Gorana Andonova – Ćoseto: “Ako vas samo dovedu, imat će te najbolju presudu!”, poručio im je Goran Andonov – Ćoseto.

On izdržava kaznu za događaje od 27. aprila. Goran Angelov je zbog ‘terorizma’ osuđen na 12 godina zatvora zbog učešća u incidentu u Skupštini u aprilu 2017. godine. Angelov ima običaj da šalje poruke preko Facebook-a iz zatvora, a ranije se navodilo da to radi preko posrednika. On je u ranijim porukama pozivao na rušenje vlade na čelu sa Zoranom Zaevim.

Podsjetimo, djevojčica je nestala 27. novembra 2023. godine, a ispostavilo se da je istog dana i ubijena. Za njom je raspisana potjernica, ali nažalost ishod je bio tragičan. Pet osoba je osumnjičeno da je učestvovalo u Vanjinoj otmici i ubistvu.

Velibor Manev, jedan je od trojice uhapšenih zbog ubistva devojčice Vanje Đorđevske (14) je prvi osumnjičeni koji je doveden u sud, a na pitanje portala “Skopje1” i prisutnih sa strane: “Da li je ubio Vanju?“, negirao je navode. Također je prešutao na pitanja u vezi sa njegovom krivicom i priznanjem. Ovo je jedini osumnjičeni koji je uveden u zgradu sa parkinga suda.

Manev je bio prijatelj sa Ljupčomom Paleskim-Palčom koji je takođe jedan od osumnjičenih. On je navodno davao informacije o planiranju i izvršenju otmica, a kasnije i ubistava Vanje i Panče Žežovskog. Osumnjičeni su još Bore Videvski kao i Vlatko Kekišev, te otac djevojčice.

Zatočenici iz Šutke izražavaju svoje zgražanje nad brutalnim dvostrukim ubistvom, a trojica osumnjičenih su priznala krivicu. Osumnjičeni su odvojeni od ostalih zatvorenika i pod dodatnim mjerama sigurnosti, kako bi se spriječili incidenti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79