Osvježenje nam dolazi od srijede i trajat će do subote

Osvježenje nam dolazi od srijede i trajat će do subote


Ove sedmice više svježine usljed prodora hladnijeg zraka sa sjevera. Hladniji zrak nam stiže od noći na srijedu(24.07.) i zadržat će se nad našim krajevima do subote(27.07.).

Danas(22.07.) u nastavku dana razvojem oblačnosti nestabilno vrijeme u većem dijelu zemlje uz lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom.

U utorak(23.07.) tokom dana stabilnije i pretežno sunčano vrijeme, poneki kratkotrajan pljusak moguć samo rijetko. U večernjim satima utorka, a glavninom u noći na srijedu premještanje hladne fronte sa sjevera. Hladna fronta će donijeti prolazno kišu, pljuskove sa grmljavinom uz lokalno izraženije padavine i pojačan sjeverac. Do jutarnjih sati srijede zahvatiće veći dio Bosne, a kasnije u toku srijede i ostatak zemlje.

U četvrtak(25.07.) i petak(26.07.) svježije vrijeme uz dnevni razvoj oblačnosti. Puhaće tokom dana u većem dijelu zemlje pojačan sjeverac i bura, glavninom u četvrtak. U četvrtak još rijetko može biti malo kiše, dok su u petak male šanse za padavine.

Za vikend(27./28.07.) više sunčanog vremena, stabilno i uz porast temperatura.

Dnevne temperature u periodu od srijede do subote uglavnom između 21 i 27, na jugu do 30 °C. Drugim danima 25 do 31, na jugu do 36 °C koliko je moguće u utorak i nedjelju. Jutra svježija, posebno sredinom sedmice kad dođe do prodora hladnijeg zraka piše BHMeteo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija