Otac (44) vrijeđao, pa neprimjereno dodirivao kćerku (17). Sada mora platiti oko 5.000 KM

Otac (44) je proglašen krivim i osuđen za psihičko nasilje nad kćerkom (17) u kući na širem području Bjelovara, a sudija ga je kaznio sa 2.500 eura (oko 5.000 KM).

Za troškove prekršajnog postupka mora da plati 118 eura (oko 236 KM). On je, kako se navodi u presudi, prošle godine u avgustu oko 23 sata vrijeđao kćerku i to nije bilo prvi put.

“Govorio joj je „Glupa si, nisi moje dijete, bolje da sam te izd*kao u toaletu nego što sam te napravio“. Time je izvršio psihičko nasilje nad kćerkom, što je kod nje izazvalo uznemirenost i povredu njenog dostojanstva”, naglasio je sudija za prekršaje.

Posebno je šokantno bilo svjedočenje djevojčice koja je ispričala kako im je otac kupio ćevap, koka-kolu, čokolade, čips i dva litra vina za sebe. Kaže da je počela da pada kiša i uveče su svo troje legli – ona, njen otac i njen mali brat.

“Dirao me je po grudima. Prvo me je otac milovao po licu, rekavši da me dugo nije vidio. Bili smo obučeni, ja sam imala trenerku i ljubičastu majicu. Kada sam zaspala, osjetila sam kako moj otac stavlja ruku u moju majicu, a zatim izvlači majicu iz mojih pantalona.

Trgla sam se i pokušala da ustanem, ali prvi put me je zaustavio, a drugi put sam uspjela. Tada mi je rekao da nisam njegova kćerka i da bi bilo bolje da me je izd*kao u wc, nego što me je napravio. Onda je počeo da mi dodiruje grudi.

Popio je te dvije litre vina za vrlo kratko vrijeme, a rekao mi je i da je prije toga dosta pio. Od tada nemam kontakt sa njim. Tri puta sam ispitivana u policiji o cijelom događaju – svedočila je ona.

Presuda za nasilje u porodici je ništavna i otac može da se žali na nju. Nije poznato da li je protiv njega pokrenut krivični postupak, prenosi portal Danica.hr.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79