Otac i sin iz BiH osuđeni na doživotni zatvor u Njemačkoj

Sukob između dvije romske porodice koji je trajao godinama kulminirao je likvidacijom 42-godišnjeg muškarca. Otac (52) i sin (34) porijeklom iz BiH osuđeni su na doživotnu zatvorsku kaznu za ovo krivično djelo u Okružnom sudu u Berlinu.

Prema presudi, ubistvo 42-godišnjaka je samo vrhunac dugotrajnog sukoba koji je eskalirao do krvne osvete, a zatim do klasične likvidacije.

Osim oca i sina, koji su bili ključni u ovom ubistvu, njihov rođak je osuđen na dvije i pol godine zatvora jer je znao za planiranu likvidaciju, ali nije je prijavio.

Likvidacija se dogodila ispred šiša bara u Berlinu početkom listopada 2021. godine. Žrtva je izvršena kao prava egzekucija s dva metka u glavu. Otac nije bio prisutan na mjestu događaja, kako je navedeno u optužnici, već se čekalo da dođe kako bi svjedočio osveti:

“To jednostavno mora biti tako, jer je on glava porodice”, rekao je osuđeni tokom suđenja. Iako otac nije pucao smrtonosne metke, već sin, osuđen je jer je bio glavni inicijator osvete.

Interesantno je da je sukob između ove dvije romske porodice započeo još 2005. godine zbog svađe oko sjedala u kinu. Tijekom godina, sukob je postajao sve ozbiljniji, a nakon tragične smrti sestre i kćeri osuđenih, počelo se planirati osvetu. Paradoksalno je da je žrtva poginula od metka ispaljenog od strane člana vlastite porodice (slučajno opaljenog pištolja), ali su osuđeni optužili suparničku porodicu čiji je član kasnije bio likvidiran, prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79