Otac Žujović: Uhvatila ga sekta, pokušali smo da ga spasemo

Milos Žujović (25) izveo je teroristički napad ispred izraelske ambasade u Beogradu u subotu, koristeći samostrel da ranjava Miloša Jevremovića (34) iz Žandarmerije prije nego što je sam ubijen.

Žujović, poreklom iz Mladenovca, prije četiri godine se pridružio radikalnoj grupi. Planirao je napad sa Igorom Despotovićem, poznatim po terorističkim djelima, razmenjujući SMS poruke o svojim namjerama.

Žujovićeva kretanja su praćena, otkrivajući posjete sinagogi prije nego što je ciljao ambasadu.

Porodica Žujovića primjećivala je promjene u njegovom ponašanju nakon konverzije, sa ocem Zoranom koji je neuspešno pokušao da ga odvrati od ekstremizma.

Njegova supruga, nedavno otišla u Crnu Goru, također je pod istragom za eventualno učešće u napadu.

Incident je šokirao zajednicu, sa komšijama koji su se sjetili Zujovićevog radikalnog ponašanja i susreta, uključujući incident agresije u autobusu.

Policijske pretrage otkrile su zastave ISIS-a i oružje kod njega i u kućama njegovih saradnika, što je dovelo do nekoliko hapšenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79