Otkazani letovi na Aerodromu Sarajevo

Otkazani letovi na Aerodromu Sarajevo


Međunarodni aerodrom Sarajevo suočen je s brojnim otkazivanjima letova zbog guste magle koja je zahvatila područje. Prema dostupnim informacijama s službene stranice aerodroma, letovi iz Jeddaha, Dubaija, Frankfurta, Istanbula, Zagreba, Skopja i Beča su otkazani zbog loših meteoroloških uslova.

Prema najnovijim mjerenjima od strane IQAir-a, zrak u glavnom gradu Bosne i Hercegovine ocijenjen je s visokih 305, što označava opasnost po zdravlje stanovništva. Grad se, prema istim mjerenjima, već nekoliko dana nalazi u samom vrhu najzagađenijih gradova na svijetu, ispred pakistanskog Lahorea.

S obzirom na visoke razine zagađenja, stanovnicima se preporučuje izbjegavanje boravka na otvorenom, posebno fizičke aktivnosti na otvorenom prostoru. Dodatne preporuke uključuju neotvaranje prozora i korištenje prečišćivača zraka kako bi se smanjili potencijalni negativni utjecaji na zdravlje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija