Municija, pištolji i puške u garaži zgrade

Službenici policije otkrili su značajnu količinu oružja i municije nakon što je stigla lažna dojava o bombi. Iz Uprave policije u Podgorici saopšteno je da su pronađeni brojni komadi oružja i municije, uključujući pištolje, puške, municiju različitog kalibra, kao i drugi pripadajući opremu.

Prema izveštaju Uprave policije, u garažnom prostoru su pronađeni: 4.717 komada municije kalibra devet milimetara, 60 komada municije kalibra 5,56 milimetara, 35 komada municije kalibra 12 milimetara, 100 komada municije za “magnum 357”, 673 komada neutvrđene vrste municije, Takođe, pronađen je revolver, cijev od puške, dvije bejzbol palice, ručni radio-veze, mobilni telefoni, optički nišani i šest komada oružja.

Dodatno, u dva zaključana metalna sefa, koji su otvoreni po naredbi Osnovnog suda u Podgorici, pronađeno je pet pištolja, šest pušaka i 117 komada municije.

Ispostavilo se da su 10 komada vatrenog oružja bila registrovana na ime P.L., koji se trenutno nalazi u UIKS-u zbog krivičnog djela stvaranja kriminalne organizacije. Takođe, jedan komad oružja je registrovan na ime A.Š.

Odgovarajuće pravne mjere će biti preduzete u skladu sa Zakonom o oružju u odnosu na lica P.L. i A.Š. Nakon obavljenih vještačenja, postupajući državni tužilac je informisan o preduzetim mjerama i radnjama, a dalje istrage su u toku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79