Otkriven novi detalj: Prijatelji Mateja Periša dali pogrešnu informaciju

Nestanak Splićanina Mateja Periša i dalje je obavijen velom tajne. On je nestao u noći s 30. na 31. decembra u Beogradu, a potraga za njim traje već pet dana.

Kamera ga je te noći, prema još nepotvrđenim informacijama, zabilježila kako stepenicama silazi prema Savi.

Kako piše Slobodna Dalmacija, iz izbora koji su bliski Mateju, njegov otac Nenad ne želi pomoć prijatelja iz Splita i sve je prepustio u ruke srbijanske policije.

Isti izvor je rekao da su sva šestorica Matejovih prijatelja u Beogradu bila na poligrafskom testiranju, te su na putu prema Splitu.

Prema informacijama hrvatskih medija, Matejev prijatelj je rekao pogrešnu informaciju o bojama njegovih tena koja stoji na plakatu.

Matej je u noći nestanka imao bijele tene, dok se na snimku vidi muška osoba koja trči s djevojkom – u crnim tenama.

Policija traga i za vozačem taksija kojem je Matej navodno pokušao u blizini Brankovog mosta želeći ući u vozilo.

Najverovatnije se radi o “divljem” taksiju jer nema službenu oznaku TX. Iz udruženja taksista uputili su svojim zaposlenicima poziv da se javi onaj koji je imao susret s Matejom, ali, do ovih trenutka im se niko nije javio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79